La Dehesa de Santa Maria, Barcelona Airport

This project is a restaurant located inside the new terminal at Barcelona airport. The challenge of this project was to create a special and comfortable space in the middle of the chaos, the transit and the movement of the airport.

We designed different contained spaces to give users more intimacy and warmth, in contrast with the coldness and impersonality of the airport and also with the huge dimensions of his spaces.

The two materials used are natural wood and metal for the structures, that makes the space homely but at the same time elegant and sober.

The singular elements of this project are the structures of wooden slats that create different movements of shadows along the day, protecting the users of the sunlight.

——

Year: 2014

Location: Barcelona Airport, El Prat de Llobregat, Spain

Creative director: Ignasi Llauradó

Design team: Ignasi Llauradó, Paulina Calcagno, Joel Pera

Graphic documentation: Jordi Anguera