MYNT flagship store

The store design is based on a three-dimensional grid that creates a visually permeable volume, which commands the space, while generating niches to expose the product. The elements of the structure were progressively grown according to a recurrence relation inspired by the Fibbonacci sequence suggesting a progressive and open expansion of space.

The grid sets a dedicated exhibition place up for each accessory, although it grants the versatility of the showroom, the display elements can be rearranged with the arrival of new products. Lighting works as compositional element that emphasizes the rhythm of the grid and a mirror on the celling optically enlarges the space.

As we approach, the facade gradually discloses inside of the shop, creating a variety of different perspective views and diverse experiences in each spot. The shop window has a double reading, as the exhibition can be seen both from outside and inside, multiplying the effectiveness of exposure meters. A space at the back side of the store serves as storage space and staff facilities.

Materials are used in there purest state: natural plaster slab, cement-like floor, wood. Wood and white glaze finishes create a set of contrasts exposing the texture of the original material

Design: Ignasi Llauradó, Paulina Calcagno, Sebastián Pereyra

Photographer: Xavi Torrent. www.xavitorrent.com